Articles & Book Chapters
2024
- Froning, P., Stotten, R. (2024). The role of social innovation for territorial agro-food systems: The example of Valposchiavo, Switzerland. Italian Review of Agricultural Economics. 79 (1). doi.org/10.36253/rea-14833
- Faltmann, N. K. (2024). Eating at the Margins: Negotiating Food Safety and Food Security in Ho Chi Minh City’s Charities. The Asia Pacific Journal of Anthropology, https://doi.org/10.1080/14442213.2024.2370783
- Plank, C. (2024). Wie ein Weg zu einem nachhaltigen Ernährungssystem aussehen kann. Was werden wir morgen essen? Fragen zur Zukunft der Ernährung. Tagungsband zum Symposium Dürnstein 2024, 99.
- Pixová, M., Spanier, J., Guerrero Lara, L., Smessaert, J., Sandwell, K., Strenchock, L., Lehner, I., Feist, J., Reichelt, L., Plank, C. (2024): Building solidarities and alliances between degrowth and food sovereignty movements. Journal of Political Ecology 32(1), DOI: https://doi.org/10.2458/jpe.5841
- Plank, C., Stotten, R., Hafner, R. (2024): Values-based modes of production and consumption: analyzing how food alternatives transform the current food regime. Frontiers in Sustainable Food Systems 8, 1266145. doi: 10.3389/fsufs.2024.1266145
- Pixová, M., Plank, C. (2024): Urban food governance without local food: missing links between Czech post-socialist cities and urban food alternatives. Agriculture and Human Values, doi.org/10.1007/s10460-024-10567-2
- Stotten, R. (2024): Heterogeneity and agency in the contemporary food regime in Switzerland: among the food from nowhere, somewhere, and here sub-regimes. Review of Agricultural, Food and Environmental Studies, doi.org/10.1007/s41130-024-00207-y
- Dengler, C., Plank, C. (2024): Foregrounding invisible foundations: (eco-)feminist perspectives on provisioning systems. Sustainability: Science, Practice and Policy 20(1), doi.org/10.1080/15487733.2024.2312667
2023
- Stotten, R., Froning, P. (2023): Territorial rural development strategies based on organic agriculture: the example of Valposchiavo, Switzerland. Frontiers in Sustainable Food Systems 7, 1182993, doi.org/10.3389/fsufs.2023.1182993
- Plank, C., Görg, C., Kalt, G., Kaufmann, L., Dullinger, S., Krausmann, F. (2023): „Biomass from somewhere?“ Governing the spatial mismatch of Viennese biomass consumption and its impact on biodiversity. Land Use Policy 131, 106693, doi.org/10.1016/j.landusepol.2023.106693
- Plank, C. (2023): Strategien für eine Ernährungswende. Sozialwissenschaftliche Rundschau 63 (1): 6-14.
2022
- Pixová, M., Plank, C. (2022): Relocalizing food production in times of crisis: Urban governance in Prague and Brno. AESOP-Sustainable Food Planning Conference. Proceedings Paper, 98-101.
- Hafner, R. (2022): Viszerale Methoden. In: Steiner, C., Rainer, G., Schröder, V., Zirkl, F. (Hg.): Mehr-als-menschliche Geographien. Schlüsselkonzepte, Beziehungen und Methodiken. Steiner: 297-316, doi.org/10.25162/9783515132305
- Dorn, F.M., Hafner, R., Plank, C. (2022): Towards a climate change consensus: How mining and agriculture legitimize green extractivism in Argentina. The Extractive Industries and Society 11, 101130. doi.org/10.1016/j.exis.2022.101130
- Plank, C. (2022): An overview of strategies for social-ecological transformation in the field of food. In: Barlow, N., Regen, L., Cadiou, N., Chertkovskaya, E., Hollweg, M., Plank, C., Schulken, M., Wolf, V. (Eds.): Degrowth & Strategy: how to bring about social-ecological transformation. Mayfly Books: 200-210, ISBN 978-1-906948-60-3
2021
- Plank, C., Penker, M., Brunner, K.-M. (2021): Ernährung klimasozial gestalten. In: Die Armutskonferenz, Attac, BEIGEWUM (Hg.): Klimasoziale Politik. Eine gerechte und emissionsfreie Gesellschaft gestalten. bahoe books, Wien, 143-151. ISBN: 9783903290655
- Plank, C., Penker, M., Brunner, K.-M. (2021): Strukturen für ein klimafreundliches Leben: Handlungsfeld Ernährung. In: 31. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie, Strategien für den Agrar- und Ernährungssektor und den ländlichen Raum in Zeiten multipler Krisen, Tagungsband 2021, 114.
- Plank, C., Hafner, R., Stotten, R. (2021): Wertebasierte Produktions- und Konsumweisen im WTO-zentrierten Nahrungsregime. Fragestellungen eines Zukunftskolleg-Projekts. Jahrbuch für Geschichte des ländlichen Raumes 17 (2020), 185-194. doi.org/10.25365/rhy-2020-11
2020
- Plank, C., Hafner, R., Stotten, R. (2020): Analyzing values-based modes of production and consumption: Community-supported agriculture in the Austrian Third Food Regime. Österreichische Zeitschrift für Soziologie 45, 49–68. doi.org/10.1007/s11614-020-00393-1
2019
- Stotten, R., Plank, C., Hafner, R. (2019): Wertebasierte Produktions- und Konsumweisen am Beispiel Solidarischer Landwirtschaft in Österreich. Perspectives on Values-based Supply Chains. 29th Annual Conference of the Austrian Society of Agricultural Economics. Tagungsband. Innsbruck: 9-10.
Master Theses
Nováčková, V. (2024): The role of community-supported agriculture in transforming the third food regime in the Czech Republic. Master thesis. University of Natural Resources and Life Sciences, Vienna.
Froning, P. (2023). Territorial rural development strategies based on organic agriculture: the example of Valposchiavo, Switzerland. Master thesis. Institute of Ecology. University of Innsbruck.
Brunner, A.-M. (2022): The missing pieces to food system’s socio-ecological transformation? Community-supported agriculture in Argentina. Master thesis. Institute of Geography and Regional Science. University of Graz.
Conferences & Seminars
2024
- Presenter: Pixová, M., Where does food in Czechia come from?
Risks, opportunities and barriers. Seed Summit. Prague, Czechia, 21.11.2024. - Presenter: Brunner, A.-M. Una mirada desde la ecología política poscolonial: reflexiones teóricas en diálogo con perspectivas empíricas en el campo de la investigación sobre la transformación del sistema alimentario en Argentina. Reunión Anual de la 8va generación del grupo de jóvenes investigadores de ADLAF (Arbeitsgruppe Deutsche Lateinamerikaforschung), online, 30.10.2024.
- Presenter: Brunner, A.-M., Plank, C., Wertebasierte, lokale Ernährungssysteme, Macht & Markt – Wer entscheidet über unser Essen? Welternährungstag, Konferenz von Agrarinfo.ch, 16.10.2024
- Presenter: Nováčková, V., Pixová, M., Plank, C. The role of community-supported agriculture in transforming the current food regime in Czechia. Workshop “Values: From Theory to Empirical Examples in Agri-Food Studies. Innsbruck, Austria, 11.10.2024
- Presenter: Faltmann, N. K., Stotten, R., What are the ‘Values’ in Alternative Food Systems? Workshop “Values: From theory to empirical examples in agri-food studies”, Innsbruck, Austria, 10.10.2024.
- Presenter: Zambra, C., et al., Plank, C. The EU‘s Farm to Fork Strategy: A historical-materialist policy analysis of its implementation in Austria, International Conference on Historical-Materialist Policy Analysis University of Vienna, Austria, 10.10.2024
- Presenter: Brunner, A.-M. Hacia una Transformación del Sistema Alimentario: Proyectos y Perspectivas Alternativas desde Argentina. Escola de Verão – Desanvolvimento Regional: Tendencias Conceituais e Experiencias Empiricas, Rodeio (Santa Catarina, Brazil), 30.09.2024.
- Presenter: Brunner, A.-M. Living and imagining conviviality in agroecological pursuits: Exploring actors’ perceptions and future imaginaries in the Province of Rio Negro. 31st Colloquium IGU CSRS 2024, Mendoza City, 17.09.2024.
- Presenter: Pixová, M., Plank, C., Potravinová samospráva bez lokálních potravin:
chybějící vazby mezi českými postsocialistickými městy a městskými potravinovými alternativami. Výroční konference ČGS. Ústí nad Labem, Czechia, 5.9.2024. - Presenter: Brunner, A.-M.: Common resources for commoning certification? A Political Ecology perspective on Participatory Guarantee Systems in Argentina. SPG Argentina Workshop Series, Online, 12.08.2024.
- Presenter: Lamotte, L.; Brunner, A.-M. Lo Político que Nos Cuentan los Sonidos y Nos Muestran los Movimientos Corporales: Investigando a Través y Sobre lo ‚Más que Racional‘ en el Contexto de Alternativas al Sistema Alimentario. 31st Colloquium IGU CSRS 2024, Mendoza City, 17.09.2024.
- Presenter: Brunner, A.-M. Of Conflicts and Coexistence: Actors‘ Perspectives on the Future Pathways of Argentina’s Agricultural Sector. POLLEN (Political Ecology Network) Conference 2024, Lund, 11.06.2024.
- Presenter: Pixová, M., Plank, C., A quiet right to the city? A dual approach of governance towards gardening in Prague and Brno. International Congress “Socioecos. Climate change,sustainability and socio-ecological practices“. Bilbao, Spain, 7.6.2024.
- Presenter: Pixová, M., Plank, C., Potravinová samospráva bez lokálních potravin:
chybějící vazby mezi českými postsocialistickými městy a městskými potravinovými alternativami. 9. brněnská konference urbánních studií, 24.5.2024. - Presenter: Pixová, M., Urban Food Self-provisioning and Urbanism. Round table discussion. 9. brněnská konference urbánních studií, Brno, Czechia, 23.5.2024.
- Presenter: Pixová, M., Sociálně-ekologická transformace potravinového systému. Invited lecture for Universities for Climate movement. Prague, Czechia, 20.5.2024.
- Presenter: Faltmann, N. K., The role of proximity for the functioning of Community-Supported Agriculture. Civil Society Conference on Community Supported Agriculture, Glarus, Switzerland, 12.04.2024.
- Presenter: Hafner, R.: De-/re-coding agriculture: Hegemonic thought styles, conflicts and the quest for alternatives. The First International Summer Course on Integrated Sustainable Agriculture for Circular Economy 2024. Universitas Sebelas Maret, Surakarta, Indonesia. 30.07.2024.
- Presenter: Faltmann, N. K., Values-based alternative food initiatives in Switzerland. SOAS Food Studies Centre – Alumni Network Day, London, United Kingdom, 08.06.2024.
- Presenter: Plank, C., Transformationsfeld: Ernährung. Ringvorlesung Nachhaltige Produktions-& Konsumweisen: Transformation und Konflikte, University of Vienna, Austria, 27.05.2024
- Presenter: Plank, C., Food & Energy. Panel on the five turnarounds, University of Applied Arts Vienna, 02.05.2025
- Presenter: Plank, C. „Ernährung und Nachhaltigkeit: Wie gutes Essen für alle die Klimagerechtigkeit stärkt“. Podiumsdiskussion, University of Vienna, 18.04.2024
- Presenter: Pixová, M.: Sociálně-ekologická transformace potravinového systému. Invited lecture within the subject „Pluralism in Economic Thinking“, Department of Regional Management and Law, University of South Bohemia in České Budějovice, Czech Republic, 21.03.2024.
2023
- Presenter: Plank, C.: Ernährung und (Nah)Versorgung. Ringvorlesung TU „Alltagsökonomie und sozial-ökologische Transformation“, Vienna, Austria, 06.12.2023.
- Workshop-Presenter: Brunner, A.-M.: Visibilizando y cocreando realidades: El mapeo colectivo como herramienta en el camino hacia una transformación agroecológica. III Congreso Argentino de Agroecología, Comarca Andina del Paralelo 42, 01.12.2023.
- Presenter: Brunner, A.-M.: Explorando el capital social en los procesos de transición hacia la agroecología. Análisis de caso de un proceso territorial local (Argentina). III Congreso Argentino de Agroecología, Comarca Andina del Paralelo 42, 30.11.2023.
- Panel Moderator: Sommer, K.; Panel speaker: Hafner, R.; Amort, B.; Kofler, R.: GW IM GESPRÄCH: Braucht Nahversorgung ein Update? Ideen für den heimischen Teller. Grüne Wirtschaft, Kulturbogen55, Innsbruck, Austria. 25.10.2023.
- Presenter (key note): Brunner, A.-M.: Seeding liveble utopias worldwide? Exploring Community-Supported Agriculture’s Transformational Potential through a Political Ecology Lens. The 10th International Conference on Sustainable Agriculture and Environment (ICSAE-X 2023), Online, 17.10.2023.
- Convener/Presenter: Plank, C.: Herausforderungen, Konflikte und Gestaltungsmöglichkeiten im Ernährungssystem. In: Agrarökologie: Landwirtschaft und Ernährung der Zukunft. Aktuelle Perspektiven, Strategien und Konflikte, Vienna, Austria, 16.10.2023
- Conveners/Presenters: Löschenbrand, D., Plank, C., Psenner, A.: Visible and Non-Visible Food Networks. 6th Foundational Economy Conference Vienna. Exploring the Foundational Economy for a Just Transition, Vienna, Austria, 14.09.2023 – 16.09.2023.
- Presenters: Pixová, M., Plank, C.: Hybrid food governance without local food: overcoming weak links between post-socialist entrepreneurial cities and the urban food movement. 9th International Degrowth Conference, Zagreb, Croatia, 01.09.2023.
- Workshop-Presenters: Guerrero Lara, L., Spanier, J., Plank, C., Pixová, M. Sandwell, K.: Fertile Ground. Building solidarities and alliances between between food sovereignty and degrowth across the rural urban spectrum. 9th International Degrowth Conference, Zagreb, Croatia, 31.08.2023.
- Presenter: Plank, C.: Food in Degrowth & Strategy: how to bring about social ecological transformation. 9th International Degrowth Conference, Zagreb, Croatia, 29.08.2023 – 02.09.2023.
- Presenters: Stotten, R., Froning, P.: Territorial rural development strategies based on organic farming – The example of Val Poschiavo, Switzerland. XXIXth European Society for Rural Sociology Congress, Rennes, 06.07.2023.
- Presenters: Stotten, R., Faltmann, N.: What are the Values of Alternative Food Systems? XXIXth European Society for Rural Sociology Congress, Rennes, 06.07.2023.
- Presenter: Plank, C.: Climate crisis and the transformation of the corporate food regime. Climate change in international development, Vienna, 05.07.2023.
- Presenters: Faltmann, N., Stotten, R.: Stadt-Land Beziehungen in alternativen Lebensmittelinitiativen in der Schweiz. Österreichischer Kongress für Soziologie 2023, Vienna, 03.07.2023.
- Presenter: Plank, C.: Land Grabbing. Perspektiven der Politischen Ökologie, Kritik des Grünen Kapitalismus: Klimakrise, soziale Herrschaft und Alternativen, Vienna, Austria, 27.06.2023.
- Presenters: Stotten, R.; Faltmann, N.: Das Schweizer Food Regime aus Perspektive der Food Regime Theorie: Zwischen Dreiteilung und Inkorporation. Annual Meeting Swiss Society for Agricultural Economics and Rural Sociology, Effretikon, 20.04.2023.
- Presenters: Faltmann, N.; Stotten, R.: Trifurcation and incorporation in the corporate food regime in Switzerland. Zweites Jahrestreffen des AK Agri-Food Geographie, Hohenheim, 24.03.2023.
- Presenter: Hafner, R.: Sojaanbau schafft Wohlstand und Entwicklung? Ein sozial-ökologischer Reality Check in Nordwestargentinien. Sitzung der ARGE ländliche Sozialforschung. Vienna/online, 15.03.2023.
- Presenter: Plank, C., Pixová, M.: Alternativen im dritten tschechischen Food Regime: Zwischen Einhegung und Aufbau einer Parallelwelt. Theoretische Spannungsfelder in den Agro-Food Studies, JKU Linz, Linz, Austria, 02.03.2023 – 03.03.2023.
- Presenter: Plank, C.: Agrar- und Ernährungswende klimasozial gestalten. Klimawissen online #5, www.youtube.com/watch?v=4pHNpwpoD1k, Graz, Austria, 17.01.2023.
2022
- Presenters: Hafner, R., Dorn, F.: Macht, Ohnmacht, Subversion und Loyalität: Argentinische Bilder zum ländlichen Raum. Rural Americas, Centre for Interamerican Studies, University of Innsbruck, Austria. 22.11.2022.
- Presenters: Pixová, M., Plank, C.: ‘Alternatives’ to the corporate food dominance as an indispensable condition of societal resilience, Facets of Resilience Conference, Prague, Czech Republic, 21.11.2022.
- Presenters/organizers: Plank, C., Probst, L., Pixová, M.: How to research values. Values in transition – Sustainability days. University of Natural Resources and Life Sciences. Vienna, Austria, 17.11.2022.
- Presenters: Pixová, M., Plank, C.: Relocalizing food production in times of crisis: Urban governance in Prague and Brno. AESOP – Sustainable Food Planning Conference, Almere, Netherlands,19.-22.10.2022.
- Presenters: Pixová, M., Plank, C.: Relocalizing food production in times of crisis: Urban governance in Prague and Brno. Crisis, Climate and the Challenges and opportunities of Urban Agriculture – International Workshop, The Hague, Netherlands, 19.10.2022.
- Presenters: Dorn, F., Hafner, R.: Hacia un consenso del cambio climático. Extractivismo verde en Argentina. IV Congreso Latinoamericano Ecología Política. Quito, Ecuador/online, 19.10.2022.
- Presenter/forum organizer: Plank, C. 2022.: Ungleichheit im globalen Agrar- und Ernährungssystem. 8. Entwicklungstagung, 12.11.2022, Linz, Österreich.
- Presenter: Plank, C.: Handlungsfeld Ernährung. Globaler Fußabdruck der Wiener Ernährung, 11.11.2022, Wien, Österreich.
- Presenters: Stotten, R., Froning, P.: Sustainable mountain foodscapes: the example of Val Poschiavo (CH). International Mountain Conference (IMC2022), Innsbruck, 12.09.2022.
- Presenter: Plank, C.: Food provisioning from an ecofeminist perspective. Shaping provisioning-systems for social-ecological transformation, online, Vienna, Austria, 08.11.2022.
- Presenters: Hafner, R., Dorn, F., Brunner, A.-M., Plank, C.: Going beyond the rational, or: how visceral methods can enhance research outcomes. POLLEN (Political Ecology Network) Conference 2022/3 Asynchonous Workshop: Natures out of Place II – Beyond-Human Ecologies. Online/Durban, South Africa, 28.7.2022.
- Presenters: Plank, C., Pixová, M.: The role of ‘alternatives’ in the Czech third food regime: from Western consumerism to incorporation and building a “parallel world”. Rethinking European Uneven Development: COVID-19 and Beyond, 20.05.2022, Graz, Austria.
- Presenters: Plank, C., Pixová, M.: The role of ‚alternatives‘ in the Czech corporate food regime: between incorporation and counter hegemonic struggles. AK Agri-Food Geographies Inaugural Meeting, 22.04.2022, Vechta, Germany.
- Presenter: Dorn, F.M.: From green extractivism to social-ecological alternatives. Labex ITTEM – Innovations et transitions territoriales en montagne. Université Grenoble Alpes, France, 29.03.2022.
- Presenter: Dorn, F.M.: Von Methodenpluralismus und Methodenreinheit. Politisch-ökologische Feldforschung in den argentinischen Anden. Politische Ökologie Seminar. Universität Augsburg, Germany, 26.01.2022.
2021
- Presenter: Dorn, F.M.: Territorial transformations – From green extractivism to social-ecological alternatives. Development Research Seminar. Utrecht University, Netherlands, 27.10.2021.
- Presenter: Hafner, R.: FoodAlternatives.at: Exploring values-based modes of production and consumption in the corporate food regime. Or: How to do interdisciplinary, multi-sensory research in times of the COVID-19 pandemic. Global Political Studies Seminar. Malmö University, Sweden, 20.10.2021.
- Presenters: Pabst, S.; Stotten, R.: The institutionalisation of social capital in local food systems: tipping points for success. Origin, Diversity and Territories Forum. Disruption and rebounds of territorialized food systems. Poschiavo, Switzerland, 14.10.2021.
- Convener/Presenter: Plank, C.: Ernährung klimasozial gestalten. Umweltkolloquium, BOKU & University of Vienna, 11.10.2021.
- Presenters: Plank, C., Penker, M., Brunner, K.-M., Schanes, K.: Strukturen für ein klimafreundliches Leben: Handlungsfeld Ernährung, 31. Jahrestagung der Österreichischen Gesellschaft für Agrarökonomie, Strategien für den Agrar- und Ernährungssektor und den ländlichen Raum in Zeiten multipler Krisen, Universität für Bodenkultur, Wien online, 17.09.2021.
- Presenters: Barlow, N., Regen, L., Plank, C., Schulken, M. Wolf, V.: Book presentation: Degrowth & Strategy. [Food Chapter], 8th International Degrowth Conference, The Hague, online, 26.08.2021.
- Presenters: Plank, C., Duncan, J., Moragues Faus, A.: Strategizing social-ecological transformation: The Farm for Fork Strategy within the European food sovereignty movement, 8th International Degrowth Conference, The Hague, online, 25.08.201.
- Convener/Presenter: Plank, C.: Capitalist transformations and emerging food movements in Central and Eastern Europe. Roundtable discussion together with Natalia Mamonova, Irina Velicu, Hestia Delibaș. Thirty years of capitalist transformations in Central and Eastern Europe: Inequalities and social resistance, online & Cluj-Napoca, Romania, 21.05.2021.
- Presenter: Hafner, R.: More-than-human, more-than-method. Viszeralität und wie man dazu forscht. Science Talk. Department of Geography, University of Innsbruck, Austria, 18.05.2021.
- Presenter: Plank, C.: Exploring values-based modes of production and consumption in the corporate food regime. Institutsseminar, Institut für Nachhaltige Wirtschaftsentwicklung (BOKU), online, 27.04.2021.
- Presenter: Pabst, S.: Klimaneutrale Nahversorgung und nachhaltige Ernährung. DorfUni, online, 13.03.2021.
2020
- Presenters: Stotten, F., Plank, C., Hafner, R.: Exploring values-based modes of production and consumption in the corporate food regime. Origin, Diversity and Territories Forum: transforming localized food systems through sustainable consumption and production. Eurre, France, 06.10.2020.
- Presenters/workshop organizers: Andreatta, S., Plank, C. Hafner, R., Pungas, L., Domazet, M., Ancic, B.: Restructuring the Third/Corporate Food Regime: How Farmers and the Public are Transforming Food and Agriculture for the Future. Post-Covid-19. Degrowth Vienna 2020, Vienna, online, 31.05.2020.
2019
- Presenters: Stotten, R., Plank, C., Hafner, R.: Wertebasierte Produktions- und Konsumweisen am Beispiel Solidarischer Landwirtschaft in Österreich. Perspectives on Values-based Supply Chains. 29th Annual Conference of the Austrian Society of Agricultural Economics, Innsbruck, Austria, 19.09.2019.
Press releases & media
- Wertebasierte, lokale Ernährungssysteme. Transkription des Beitrags von Christina Plank, BOKU University Wien und Anna-Maria Brunner, Universität Innsbruck, Agrarinfo.ch (16.10.2024)
- Nachbericht: Podiumsdiskussion rund um Nachhaltigkeit und Ernährung. Wie gutes Essen für alle die Klimagerechtigkeit stärkt. Universität Wien (18.04.2024)
- Nováčková, V. Fungování světa, ve kterém moje generace vyrostla, už není udržitelné. Potřebujeme hledat nové alternativy. Blog AMPI (17.04.2024)
- Plank, C. Wie ein Weg zu einem nachhaltigen Ernährungssystem aussehen kann. DerStandard. (15.02.2024).
- Stotten, R.: Klimafreundliche Ernährung. ORF Tirol heute (17.5.2023)
- Panel Moderator: Sommer, K.; Panel speaker: Hafner, R.; Amort, B.; Kofler, R.: GW IM GESPRÄCH: Braucht Nahversorgung ein Update? Ideen für den heimischen Teller. Grüne Wirtschaft, Kulturbogen55, Innsbruck, Austria (25.10.2023).
- Froning, P., Stotten R. (2023). Lokal, biologisch, partizipativ – Ein territorialer Entwicklungsansatz im Valposchiavo. Regiosuisse. Gastbeitrag.
- Investigadores europeos visitan Viedma para examinar los métodos alternativos de producción. NoticiasNet. Viedma, Argentina (22.02.2023).
- Investigadores de Austria pasaron por la UNRN y el INTA. NoticiasNet. Viedma, Argentina (20.02.2023).
- INVESTIGADORES AUSTRÍACOS, EN LA UNRN. Universidad Nacional de Río Negro, Viedma, Argentina (17.02.2023).
- Institut für Entwicklungsforschung (IDR). BOKU Nachhaltigkeitsbericht 2021: 56-57.
- Hafner, R.: Studierende forschen in internationalem Projekt. UIBK Newsroom (06.10.2022).
- Hafner, R.; Weitz, T.: Press Briefing: Ernährungs- und Klimakrise. Forum Journalismus und Medien (fjum); Netzwerk Klimajournalismus. Vienna, Austria/online (4.7.2022).
- Ein neues Zukunftskolleg. zukunft foschung 2020 (1): 47. Innsbruck University.
- Zukunftskolleg-Erfolg für Christina Plank. Institute for Political Sciences, University of Vienna (4.2020).
- Erfolg für BOKU Forscher*innen. FWF Forschungsförderungen vergeben. BOKU News (22.4.2020).
- Zukunftskollegs: Vier interdisziplinäre Forschungsteams betreten wissenschaftliches Neuland. FWF News (15.4.2020).